Zasady plebiscytu są bardzo proste. Uczestnicy powiatowego etapu rywalizują ze sobą w czterech kategoriach: Kucharz Roku, Kelner Roku, Restauracja Roku i Cukiernia/Kawiarnia Roku, a w sześciu w etapie wojewódzkim: Piekarnia Roku, Barman/Barista Roku, Lody Roku, Pizza Roku, Restauracja Wegetariańska Roku i Burger Roku. Na kucharzy, kelnerów i barmanów czekają atrakcyjne nagrody, a na lokale gastronomiczne - kampanie promocyjne..
AKTUALNE WYNIKI GŁOSOWANIA
W kategorii Kucharz Roku pierwsze miejsce, w powiecie pilskim zajmuje obecnie Adrian Przewoźniczak pracujący na co dzień w „Pub Classic” w Pile.
- Lubię siedzieć przy garach. Już jako dzieciak uwielbiałem pomagać mamie w kuchni. To dzięki niej poszedłem do szkoły gastronomicznej i zostałem kucharzem - opowiada kucharz pracujący w „Classic” od czterech lat.
Adrian w pracy dla klientów pubu przygotowuje przede wszystkim pizzę, po godzinach natomiast lubi eksperymentować.
Drugie miejsce zajmuje Michał Witt na co dzień pracujący w „Pomarańczowym Fortepianie” w Piła. Na trzecim miejscu jest natomiast Dominik Kudliński z „Ed JACKs Truck” w Pile.
W powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi Zuzanna Witt. Na drugim miejscu jest Emilia Kościuk. Obie panie pracują w restauracji „Cegielnia” w Brzeźnie.
W kategorii Kelner Roku w powiecie pilskim prowadzi Patryk Palicki z Restauracji Molino. Na drugim miejscu jest Łukasz Rybka z Motelu Orion, a na trzecim Marcin Ochlik z Restauracji Molino.
W powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi Aleksandra Fijałkowska pracująca w Restauracji „Złota Kaczka” w Trzciance. Drugie miejsce zajmuje Eugenia Majewska z Pizzerii „Lustra” w Czarnkowie, a trzecie - Paulina Kanclerz również ze „Złotej Kaczki”.
W kategorii Restauracja Roku prowadzi Konkret Bistro, które swój lokal ma przy ul. Śródmiejskiej. - Konkret Bistro to przede wszystkim świeżość, jakość i smak. Bagietki zamawiane są tutaj codziennie świeże, prosto z piekarni. Atutem jest wysoka jakość, ponieważ stawiamy tylko na najwyższej jakości składniki i łączymy je w nieoczekiwane kompozycje smakowe, które - jak widać - doceniają pilscy smakosze zapiekanek - mówi Aleksandra Ciupa z restauracji Konkret Bistro.
Tuż za Konkret Bistro na drugim i trzecim miejscu z równą ilością głosów znajdują się restauracje: Stajnia i Do Pełna.
Natomiast w powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi ,,Cegielnia" z Brzeźna. Drugie miejsce zajmuje - „Złota Kaczka" z Trzcianki, a trzecie - „Palline” z Czarnkowa.
Na zwycięzców czekają nagrody. W czterech głównych kategoriach największą nagrodą jest awans do finału wojewódzkiego. Czekają również m.in. vouchery na reklamę. Na laureatów etapu wojewódzkiego czekają atrakcyjne nagrody m.in. wycieczki i pobyty w SPA.
Więcej o plebiscycie znajdziesz na stronie internetowej „Głosu Wielkopolskiego” w zakładce Mistrzowie Smaku.
Prognoza pogody weekend
źródło: vivi24/x-news.pl.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?