Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Papryki faszerowane. Po męsku. Antydietetyczne [SPRAWDZONY PRZEPIS]

rsm
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane 123rf
Sezon na papryki w pełni. Ja uwielbiam nadziewane, zapieczone, w wersji antydietetycznej. Z boczkiem, kiełbasą i dużą ilością żółtego, pełnego cholesterolu sera.

Jak je przyrządzić? Oto bardzo prosty sposób!

Składniki:
4 duże papryki (żółte, czerwone, zielone - to bez znaczenia)
woreczek ryżu (jaki lubicie – jaśminowy, paraboliczny, zwykły – kleisty)
200 gramów boczku (wędzony lub parzony)
200 gramów kiełbasy (głogowska lub śląska)
3 cebule
200 gramów sera żółtego (edamski lub gouda) – trzeba go zetrzeć na grubych oczkach.
papryka ostra, pieprz i sól do smaku.
Smalec do smażenia (w wersji dietetycznej może być olej ;)

Przygotowanie:

Na mocno rozgrzanym smalcu usmażyć cebulę (na złoto), dorzucić do niej boczek i kiełbasę pokrojone drobno w kostkę (też usmażone i doprawione na ostro papryką, pieprzem i solą).
Ryż ugotować do miękkości. Jeszcze ciepły wymieszać z połową startego sera, kiełbasą, boczkiem i cebulą.

Papryki umyć, odciąć górkę z ogonkiem i wydrążyć delikatnie z nasion. Jeszcze ciepłą masę ryżową włożyć do środka każdej papryki a na wierzchu posypać grubo resztką żółtego sera.

Papryki ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na około pół godziny. Podawać gorące.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto