W ZSG w Pile zorganizowano konkurs kulinarny pt. "Fantazyjne zakąski jarskie". Wzięli w nim udział uczniowie pilskiej placówki oraz młodzież z Wyrzyska , Złotowa i Gębic.
Uczestnicy mieli najpierw do rozwiązania test składający się z 20 pytań. Potem przyszedł czas na popis umiejętności kulinarnych. Młodzież z niezwykłą starannością przyprawiała i dekorowała swoje dania.
>>> Kliknij też: Sprawdź co się dzieje w szkołach w Pile i w powiecie
Zwyciężyła "Egzotyczna fantazja z przepiórczym jajem", przygotowana przez akuba Wielickiego i Szymona Toruń, uczniów ZSG w Pile. Drugie miejsce zajęła "Chwila rozkoszy", przygotowana przez Angelikę Kosak i Klaudię Dominiak z CKZiU w Wyrzysku. Trzecią najlepszą potrawą był "Jarski półmisek obfitości", zaserwowany przez Angelikę Matuszak i Wiesławę Kulig z CKZiU w Złotowie.
Wyróżnienie odebrały NIkola Gromotka i Patrycja Flis z ZSG w Pile za "Jarski tort szpinakowo - warzywny".
Dodatkowo komisja w kategorii Szkoły Przysposabiającej do Pracy stwierdzając bardzo wyrównany poziom wyłoniła dwa pierwsze miejsca:
- dla Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Pile za potrawę „ Tatar z brokułów z granatem”, wykonaną przez uczniów: Radosława Sołtysiaka i Anetę Łęcką,
- dla Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Gębicach za potrawę : ‘Zupa krem z dyni z kanapkami jarskimi”,
wykonaną przez uczniów: Annę Kuchniarz i Agnieszkę Nowak.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?