Do konkursu kulinarnego, gdzie serwowano ziemianki na wszelkie, różne sposoby kilka ekip zgłosiło osiem potraw. Co przygotowano? Placek po węgierski, kartacze, ziemniaczane zapiekanki, żurek z ziemniakami tłuczonymi, sałatkę ziemniaczaną, czy placki ziemniaczane.
W skład komisji oceniającej smak, wygląd, zapach i sposób podania dań weszli: Piotr Łosoś – burmistrz Łobżenicy, Kazimierz Wasiak – przewodniczący rady powiatu pilskiego oraz Wiesław Bodetko – radny rady miejskiej. Mieli oni spory kłopot by wybrać najsmaczniejsze dania.
Po długich naradach pierwsze miejsce otrzymała reprezentacja Fanianowa (za ziemniaczaną zapiekankę). Drugie ekipa z Dębna (za kartacze). Natomiast trzecie zespół z Fredynandowa (za placek po węgiersku). Ponadto przyznano podziękowania i wyróżnienia dla Marii Cerlak oraz Danuty Warpińskiej. Gratulujemy!
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?