Impreza także miała wymiar konkursowy. Za najlepszy produkt regionalny uznano „Ligawę wieprzową” wytwarzana przez Domową Spiżarnię Wujka Huberta. Na podium znalazła się także „Kiełbasa salcesonowa” z Tata Gra i Wędzi (receptura z 1768 roku) oraz „Zielony miód ze spadzi modrzewiowej” z Pasieki Banaś i Syn.
Była też młodzież z Centrum Kształcenia NAUKA, która recytowała wiersze "Smaki i barwy jesieni... " oraz prezentowała swoje talenty wokalne. Ponadto dla każdego była ciała gorąca kawa, herbata i pyszne ciasteczka od Spółki Tarpil.
Zapraszamy na podobny kiermasz kulinarny „Smaki Regionu”, który odbędzie się na “Małym Rynku” w dniu 15 października na targowisku przy ul. Witosa/Ludowa. W tym roku, tematem przewodnim jest „Domowa Wędzarnia”.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?