MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Joanna Rumińska nowym skarbnikiem powiatu brodnickiego

NOWE
Joanna Rumińska nowym skarbnikiem powiatu brodnickiego

Mieszkańcy Nowej Huty nie chcą Strefy Przemysłowej. Wyniki badań KAS

Mieszkańcy Nowej Huty nie chcą Strefy Przemysłowej. Wyniki badań KAS

Polecamy

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Wielkopolskę czekają kolejne nawałnice?

Wielkopolskę czekają kolejne nawałnice?

Interwencja policji w autobusie MZK w Pile

Interwencja policji w autobusie MZK w Pile