Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler w Wielkopolsce. Fyrtel Smaków w Kamionkach pod Poznaniem zmienił się w Złotą Świnkę!

Alicja Durka
Alicja Durka
Fyrtel Smaków w kamionkach pod Kórnikiem zmienił się w Złotą Świnkę.

Kolejne zdjęcie --->
Fyrtel Smaków w kamionkach pod Kórnikiem zmienił się w Złotą Świnkę. Kolejne zdjęcie --->Adam Jastrzębowski
Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler znowu zagościły do Wielkopolski. Tym razem pomocy potrzebował „Fyrtel Smaków” w Kamionkach, w gminie Kórnik. Poza nazwą zmieniło się wnętrze i całe menu. Odcinek będzie można obejrzeć już w czwartek, 6 października.

Kuchenne rewolucje w Kamionkach

Do programu zgłosiła się Daria Matela, właścicielka i żona kucharza. Wysłała zgłoszenie, żeby wypromować restaurację, ale nie powiedziała o tym nikomu, nawet mężowi, który dowiedział się dopiero, gdy zgłoszenie zostało przyjęte.

Nowe menu opiera się przede wszystkim na wieprzowinie, a precyzyjnie rzecz ujmując na tzw. świni złotnickiej. Jak tłumaczy właścicielka restauracji, jest to specjalny gatunek świń ekologicznych. Nazwa restauracji została zmieniona, żeby dopasować ją do oferty lokalu. Co ważne, część menu została bez zmian, ponieważ Magda Gessler uznała je za prawidłowe. Po sugestii prowadzącej program, w ofercie znalazły się także dania dla wegetarian. Właściciele pieką też własny chleb na zakwasie.

- Współpraca przebiegała wspaniale. Obyło się bez rzucania talerzami, było spokojnie! Sami byliśmy w szoku, że aż tak! Jedzenie jej smakowało, później z mężem współpracowali w kuchni. Były rady, wskazówki, ale było super

- mówi Daria Matela ze Złotej Świnki.

W tym przypadku nie było więc zupełnej rewolucji, ale jak wskazują właściciele, w ich przypadku problemem okazał się marketing po przenosinach z poznańskiego Świerczewa. Ruch był mały, niewiele osób wiedziało o istnieniu miejsca, skupiali się przede wszystkim na zamówieniach z dowozem.

Co prawda emisji odcinka jeszcze nie było, ale gości jest już znacznie więcej. Jeszcze podczas nagrywania, Magda Gessler wrzuciła nagranie, że jest w Kamionkach i od tego czasu biznes idzie znacznie lepiej. Są już pierwsi zadowoleni klienci.

- Bardzo smaczne, tak obfitej i gęstej zupy jeszcze nie jadłem. Nie jakaś kombinacja wody przyciemnionej krwią, tylko porządna zupa. Zrobiona jak trzeba

- mówi klient jedzący czerninę, który na weekend zarezerwował stolik na osiem osób.

Największą rewolucję przeszło wnętrze restauracji. Wystrój zmienił się całkowicie, a głównym elementem jest rysunek świni z opisanymi częściami ciała oraz dużo zieleni.

Odcinek będzie można obejrzeć już w czwartek, 6 października.

Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo - Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznego ruszyła rodzina Darii - mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?

- tak reklamowany jest odcinek.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler w Wielkopolsce. Fyrtel Smaków w Kamionkach pod Poznaniem zmienił się w Złotą Świnkę! - Głos Wielkopolski

Wróć na pila.naszemiasto.pl Nasze Miasto