Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Piła. Szukasz inspiracji na szybkie danie z grilla? Mistrz kuchni poleca!

RED
Polskapresse
Sezon grillowy rozpoczęty. Specjalnie dla naszych czytelników mistrz kuchni - Zenon Hołubowski (właściciel hotelu Hołubowski w Motylewie i Tawerny Toscana w Pile) podpowiada kilka prostych i niebanalnych pomysłów na grilla.

Szaszłyk z krewetek i łososia Mięso przekładamy dodatkowo plastrami świeżego pora.

Szaszłyk z Białej Białą kiełbasę pokroić w kostki. Mięso przekładać pokrojoną czerwoną i żółtą papryką.

Żeberka w glazurze miodowo-imbirowej. Składniki glazury: miód, sos sojowy, odrobina octu balsamicznego, czosnek, odrobina chilli, sól, pieprz. Żeberka (wołowe lub wieprzowe) maczamy w glazurze z obu stron i grillujemy. W ciągu pieczenia nanosimy glazurę pędzelkiem na mięso.

Bakłażan z grilla.
Bakłażana kroimy w plastry, lekko solimy i odstawiamy. Gdy puści sok, obmywamy go wodą, skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy. Następnie nakładamy serek camembert, sos pomidorowy i grillujemy.

Więcej ciekawych przepisów na dania z grilla znajdziesz tutaj

Chcesz skontaktować się z autorem informacji? [email protected]
Byłeś świadkiem ważnego wydarzenia? Daj nam znać! NAPISZ DO NAS PRZYŚLIJ SMS lub ZADZWOŃ 698 635 635

Dodaj ogłoszenie drobne ZA DARMO

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pila.naszemiasto.pl Nasze Miasto