MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy,...
fot. lenyvavsha/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Pikantne curry z karpia z limonką i kolendrą

1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy, po czym obsmaż na 2 łyżkach oliwy po ok. minucie na stronę i zdejmij z patelni.
2. Osobno podsmaż na łyżce oliwy po 1-2 łyżeczki startego czosnku i świeżego imbiru, a gdy zaczną intensywnie pachnieć, wlej 150 ml mleczka kokosowego z puszki, łyżkę sosu rybnego lub sojowego i łyżeczkę pasty pomidorowej, a następnie czerwoną i zieloną papryczkę chili w plasterkach, kilka kawałków trawy cytrynowej ze słoika, 1/2 szkl. posiekanej kolendry oraz sok z 1/2 lub całej limonki, ew. dopraw solą.
3. Ułóż rybę w brytfannie, zalej sosem i piecz w 180ºC ok. 15 min, aż mięso ryby stanie się matowe. Podawaj z plasterkami limonki.

Zobacz również

Finał Dni Gminy Postomino. Koncert Maryli Rodowicz. Zdjęcia

Finał Dni Gminy Postomino. Koncert Maryli Rodowicz. Zdjęcia

Piękni i Młodzi porwali tłum podczas Dni Kultury Sienna. Zobaczcie zdjęcia z koncertu

Piękni i Młodzi porwali tłum podczas Dni Kultury Sienna. Zobaczcie zdjęcia z koncertu

Polecamy

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry

NOWE FAKTY
Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!