5 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/f1/19/623c9313975aa_o_large.jpg)
fot. Agata Siemiaszko
Warzywne chipsy to zdrowa przekąska! Wypróbuj proste i szybkie przepisy na chipsy z batatów, marchewki, selera i ziemniaków
Seler
Składniki:
- 1 seler korzeniowy,
- olej do skropienia – mniej niż pół łyżeczki,
- szczypta soli i pół łyżeczki siekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
Seler umyj i obierz. Następnie pokrój na plasterki i wrzuć do miski. Dodaj olej, szczyptę soli, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Rozłóż na papierze do pieczenia tak, aby plastry nie zachodziły na siebie. Piecz ok. 10 minut w 160 stopniach Celsjusza.