Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Za tydzień poznamy mistrzów smaków w naszym regionie

Daria Goszcz
W tym roku w Wielkopolsce zostaną przyznane tytuły Mistrzów Smaku dla najlepszych lokali i pracowników gastronomii. Przez cały czas można głosować na wybranych kandydatów również w naszym powiecie. Głosowanie kończy się w piątek 27 lipca. Kto zwycięży?

W kategorii Kucharz Roku pierwsze miejsce, w chwili zamknięcia naszej gazety (środa) w powiecie pilskim zajmował Adrian Przewoźniczak pracujący na co dzień w „Pub Classic” w Pile. - Lubię siedzieć przy garach. Już jako dzieciak uwielbiałem pomagać mamie w kuchni. To dzięki niej poszedłem do szkoły gastronomicznej i zostałem kucharzem - opowiada kucharz pracujący w „Classic” od czterech lat.

Adrian w pracy dla klientów pubu przygotowuje przede wszystkim pizzę, po godzinach natomiast lubi eksperymentować.

Drugie miejsce zajmuje Michał Witt na co dzień pracujący w „Pomarańczowym Fortepianie” w Piła. Na trzecim miejscu jest natomiast Dominik Kudliński z „Ed JACKs Truck” w Pile.

W powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi Zuzanna Witt. Na drugim miejscu jest Emilia Kościuk. Obie panie pracują w restauracji „Cegielnia” w Brzeźnie.

W kategorii Kelner Roku w powiecie pilskim prowadzi Patryk Palicki z Restauracji Molino. Na drugim miejscu jest Łukasz Rybka z Motelu Orion, a na trzecim Marcin Ochlik (kolega Patryka) z Restauracji Molino.

W powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi Aleksandra Fijałkowska pracująca w Restauracji „Złota Kaczka” w Trzciance. Drugie miejsce zajmuje Eugenia Majewska z Pizzerii „Lustra” w Czarnkowie, a trzecie - Paulina Kanclerz również ze „Złotej Kaczki”.

W kategorii Restauracja Roku prowadzi Konkret Bistro, które swój lokal ma przy ul. Śródmiejskiej.
- Konkret Bistro to przede wszystkim świeżość, jakość i smak. Bagietki zamawiane są tutaj codziennie świeże, prosto z piekarni. Atutem jest wysoka jakość, ponieważ stawiamy tylko na najwyższej jakości składniki i łączymy je w nieoczekiwane kompozycje smakowe, które - jak widać - doceniają pilscy smakosze zapiekanek - mówi Aleksandra Ciupa z restauracji Konkret Bistro.

Tuż za Konkret Bistro na drugim i trzecim miejscu z równą ilością głosów znajdują się restauracje: Stajnia i Do Pełna.

Natomiast w powiecie czarnkowsko-trzcianeckim prowadzi ,,Cegielnia” z Brzeźna. Drugie miejsce zajmuje dotychczasowy faworyt naszego plebiscytu - „Złota Kaczka” z Trzcianki, a trzecie - „Palline” z Czarnkowa.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pila.naszemiasto.pl Nasze Miasto