MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające...
fot. monicore/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie ziół, przypraw i olejów na kuchennym blacie

Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające najbardziej nietrwałe związki odżywcze, warto chronić przed działaniem światła – dotyczy to zwłaszcza olejów, ziół i przypraw korzennych. Warto więc zlikwidować wystawę tych produktów w przezroczystych pojemnikach i zastąpić je nieprzejrzystymi opakowaniami albo schować do szafki. Ponieważ korzystne związki zawarte w tłuszczach roślinnych szybciej rozkładają się w temperaturze pokojowej (a zwłaszcza kuchennej, gdy gotujemy lub pieczemy), warto trzymać je w lodówce. To samo dotyczy orzechów, pestek i nasion oleistych.

Zobacz również

Makabryczne odkrycie w Wiśle. Czyje zwłoki znaleziono w rzece?

Makabryczne odkrycie w Wiśle. Czyje zwłoki znaleziono w rzece?

Polacy ocenili pracę komisji śledczych. Wynik jest jednoznaczny

Polacy ocenili pracę komisji śledczych. Wynik jest jednoznaczny

Polecamy

Elektryczna śmieciarka jeździ po ulicach Piły

Elektryczna śmieciarka jeździ po ulicach Piły

Wakacje last minute w czerwcu? Sprawdź najciekawsze kierunki na urlop

Wakacje last minute w czerwcu? Sprawdź najciekawsze kierunki na urlop

Coolcation – nowa moda w turystyce zdobywa coraz większą popularność

Coolcation – nowa moda w turystyce zdobywa coraz większą popularność