MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Obchody Międzynarodowego Dnia Pielęgniarki i Położnej w Rzeszowie

NOWE
Obchody Międzynarodowego Dnia Pielęgniarki i Położnej w Rzeszowie

Rozkopali Jagiellońską na głogowskim Piastowie. Są utrudnienia dla mieszkańców

NOWE
Rozkopali Jagiellońską na głogowskim Piastowie. Są utrudnienia dla mieszkańców

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje