18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kucharze z Wielkopolski szkolili się w Pile

Ewa Auer
Przez dziewięć dni kucharze z Wielkopolski, pod okiem Zenona Hołubowskiego poznawali tajniki m.in. kuchni włoskiej. Było smacznie!

W restauracji Zenona Hołubowskiego w Motylewie, znanego pilskiego restauratora, zakończyły się warsztaty kulinarne. Uczestniczyło w nich ośmiu kucharzy z kilku restauracji z Wielkopolski.

Szkolenia trwały 9 dni. Ich uczestnicy poznawali tajniki kuchni włoskiej, sporządzali dania z ryb i owoców morza oraz dania bankietowe. W warsztatach wzięli udział zarówno młodzi kucharze jak i bardziej doświadczeni.

- Interesowały mnie najbardziej dania z ryb i owoców morza, a przyrządzaliśmy ośmiornice, krewetki, mule. To był trudny panel, ale nauczyłam się dużo - przyznała Jolanta Klepacz, szef kuchni w ośrodku "Pascha" położonym koło Ostrowa Wielkopolskiego.

Aż trzech kucharzy na szkolenia przysłał Krzysztof Gniot, który wraz żoną prowadzi Gościniec Krajeński.

- Chcę, by moi kucharze podnosili swoje umiejętności. Prowadzimy pizzerię i restaurację, w których króluje włoska kuchnia- powiedział.

>>> Zobacz też: Piła: Kurt Scheller przyjechał do stołówki Zenona Hołubowskiego

Szkolenia zakończyły się certyfikatem Mistrz Kuchni.

- Zdradziłem im wiele tajników dobrej kuchni - podsumował Zenon Hołubowski.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pila.naszemiasto.pl Nasze Miasto