W restauracji Zenona Hołubowskiego w Motylewie, znanego pilskiego restauratora, zakończyły się warsztaty kulinarne. Uczestniczyło w nich ośmiu kucharzy z kilku restauracji z Wielkopolski.
Szkolenia trwały 9 dni. Ich uczestnicy poznawali tajniki kuchni włoskiej, sporządzali dania z ryb i owoców morza oraz dania bankietowe. W warsztatach wzięli udział zarówno młodzi kucharze jak i bardziej doświadczeni.
- Interesowały mnie najbardziej dania z ryb i owoców morza, a przyrządzaliśmy ośmiornice, krewetki, mule. To był trudny panel, ale nauczyłam się dużo - przyznała Jolanta Klepacz, szef kuchni w ośrodku "Pascha" położonym koło Ostrowa Wielkopolskiego.
Aż trzech kucharzy na szkolenia przysłał Krzysztof Gniot, który wraz żoną prowadzi Gościniec Krajeński.
- Chcę, by moi kucharze podnosili swoje umiejętności. Prowadzimy pizzerię i restaurację, w których króluje włoska kuchnia- powiedział.
>>> Zobacz też: Piła: Kurt Scheller przyjechał do stołówki Zenona Hołubowskiego
Szkolenia zakończyły się certyfikatem Mistrz Kuchni.
- Zdradziłem im wiele tajników dobrej kuchni - podsumował Zenon Hołubowski.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?