Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: karp - 1 kg ryby, kostka bulionowa, rodzynki,...

Karp, kutia, grzybowa, barszcz, kompot z suszu. Wspólnie przygotowujemy wigilijne potrawy!

karp w galarecie

Składniki: karp - 1 kg ryby, kostka bulionowa, rodzynki, marchew, żelatyna, sól, pieprz, cytryna, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie . Przyrządzanie: Pokrój rybę w dzwonka, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Obierz włoszczyznę i włóż do rondla, zalej 3 szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz kostkę rosołową. Ugotuj. Włóż rybę do wywaru i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostrożnie wyjmij rybę i ułóż ją na półmisku. W gorącym płynie rozpuść łyżeczkę żelatyny. Zalej rybę chłodną, ale wciąż płynną galaretą z rodzynkami. Dopraw do smaku.

Zobacz również

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Sokół & Hagric Mogilno z drugim zwycięstwem w drodze do Tauron Ligi

Sokół & Hagric Mogilno z drugim zwycięstwem w drodze do Tauron Ligi

Polecamy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Auta używane. Najczęściej wyszukiwane samochody w Polsce mają cofnięte liczniki

Auta używane. Najczęściej wyszukiwane samochody w Polsce mają cofnięte liczniki

Jak zwiedzać Fort Delimara? Do tej pory turyści mogli oglądać ten zabytek z daleka

Jak zwiedzać Fort Delimara? Do tej pory turyści mogli oglądać ten zabytek z daleka